Azelőtt

Régen minden jobb volt, itt kiderül, miért.

Utolsó kommentek

  • RaV3N: Jaj, jaj. Ez a rengeteg túlzás, te jó ég. No, aztán ha fejlődik a tudomány, akkor mi van? Mert hog... (2013.07.08. 16:27) Szendvics
  • sírjatok: külön örülLök, hogy a szüGségtelen kettős mássalhangzók ki vannak jelölve, ezektől herótTot kapok ... (2013.03.12. 21:05) Tél
  • Valkür: "De nem panaszkodtunk sose." Persze... (2012.12.12. 15:36) Szendvics
  • Atlétás Bandi: @Somló November: igen, régen legalább néha frissült :( (2012.02.09. 12:57) Szendvics
  • Romboljuk le a modern világot... (törölt): így vót szószerint annak idején, de kár hogy már nem frissű a blog (2012.02.08. 07:27) Szendvics
  • Utolsó 20

Feedek

Friss topikok

  • RaV3N: Jaj, jaj. Ez a rengeteg túlzás, te jó ég. No, aztán ha fejlődik a tudomány, akkor mi van? Mert hog... (2013.07.08. 16:27) Szendvics
  • sírjatok: külön örülLök, hogy a szüGségtelen kettős mássalhangzók ki vannak jelölve, ezektől herótTot kapok ... (2013.03.12. 21:05) Tél
  • Atlétás Bandi: @giantoctopus: hát ja, ezek a blággerek sem a régiek már. Eltűnt az Arany Generáció, azelőtt a blo... (2012.01.02. 08:58) Pesti vicc
  • Karesz52 (törölt): @Frengi: Emlékszem, hogy a 60-as években milyen jó post-ok voltak :) (2011.03.27. 18:02) Ajándékok
  • Atlétás Bandi: @gun_withthewind: hát persze, hogy tudott, nem futószalagon jöttek a STÁROCSKÁK, mint manapság! (2011.02.08. 13:11) Tehetségkutatás

Szendvics

2011.03.27. 20:00 Atlétás Bandi

Csirkemellsonka, aszpikos felvágott, bonzsúr krém? Az, meg paradicsom februárban, zsírszegény sajt, tofu, magos mustár, az a izé bogyótok, oliva, meg még a halál fasza is! Zsömléből meg a hat magos, meg a wellnesszes. Tudod milyen egy rendes szendvics, öcsém? Szál kalbász, fehér kenyér meg hagyma. Bicskázhatod is végettem, de a férfiak harapják mindegyiket, érted? Igen, a kenyeret is, nem vagyok én a koronaherceg, hogy törjem. A kasza nyele törje a kezedet, ne te a kenyeret.

Elmondom neked, hogy amíg ezeket ettük, semmi betegsége nem volt senkinek, az égeggyattavilágon semmi. Nagyapád mit értene manapság egy kalóriatáblázatból szerinted? Há pont annyit, amennyit kell. Reggelire bevert három tál kocsonyát fél üveg cseresznyepaprikával, ebédre két tenyérnyi szalonna vagy kalbász, este mikor elvégzett, nekiült a zsírosbödönnek, azt ilyen 2 ujjnyi vastag szelet kenyerekre falatonként kanállal pakolta a disznózsírt. Még most is látom, ahogy csillog, pöndörödik az adag zsír a katonán. Pipáját megtömte utána a verandán, azt boldogat sercintve ment lefeküdni aludni. Ezt az ápdét gyereket kivinném hozzá egy hétre napszámba, újraírhatná a könyveit, elhiheted.

Nem volt ám ez olyan régen! Amikor a gyárba dolgoztam - újraépítettük az országot a semmiből, nem kell megköszönni, de ne is pofázz, hogy neked meg sok a dolgod, na - az öntödei kohón sütöttük az ebédet! Szelet sonka, aki tudott, hozott tojást, kis csípős savanyó, és milyen boldogok voltunk. Lábujjunk néha kilógott a munkavédelmiből, épp annyit kerestünk, hogy ne éhezzen a család, svejci sapkánk mindig koszos volt, de nem panaszkodtunk sose. De nem is azon járt az eszünk munka után ám, hogy mikor nyit az edzőterem, meg mikor van hepihór koktélból meg punnyadt sörből a hülye helyeiteken. Két kisfröccs a restiben, aztán szépen mindenki ballagott haza a családjához, mer az a saját közösséged, érted?

Áh, magyarázok én itt neked, de minek, így is a nagykólássat fogod kérni legközelebb is, mih? Pedig hát nem attól gyors egy étterem ám, hogy krumplit kapsz a szendvicsed mellé. Na kör szilvát ide, a kurvahétszetségit!

28 komment

Címkék: étel gyár azelőtt

A bejegyzés trackback címe:

https://azelott.blog.hu/api/trackback/id/tr912776369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.03.27. 20:34:28

de úgy ám, hogy a bal kezedben az egyik újjad közibe a vekni vastaghajú kenyér, a másik kettő közibe a sanka, a kisújjaddal meg fogod a hajmát. A jobbkezedbe meg a bicska. Így ült az öregapád is a lócán, azt úgy ette. Volt ott étvágy nem mondom, egésznapos kaszállás után.

Mitya Ivanov 2011.03.27. 21:32:59

ha happy hours akkor lekarmolom magam:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.27. 22:09:01

Beszarok, hangosan végigröhögtem, istenség vagy, Bandesz!!! Holnap reggel KIajánlom, eztet muszáj...

2011.03.27. 23:05:45

Ma már szendvics sincs, csak szenya, meg szendó.

A grószfater azért kívánta esténként annyira a zsírt, mivel annak tamaszikus jellege kiegyensúlyozta és szattvikus irányba tolta el a napközben elfogyasztott kolbász, savanyú és hagyma, valamint a fizikai munkavégzés erősen radzsaszikus hatását, már ha ilyen ajurvédikus szemléletben gondolkodunk.

Hepihór, savanyó, svejciapka? Innen már csak egy tiklépés a komondoré 64 számítógép...

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2011.03.27. 23:13:39

@Modor Tibi: a Madonna áldjon meg téged, Tibikém :)

@tff: meg ezek a SZENYÓBÁR-ok, ahol kirakják a falra a szendvicsek képét, te meg ha mondod, hogy olyat kérek, mint az ott, akkor 35 kérdést kapsz, hogy válassz a 6 féle BÁGETTből, meg milyen húst kérsz, milyen zöldséget, milyen szószt. Hát a faszom h nem érti, hogy olyat kérek, mint a képen, rakja össze olyanra, ne engem zaklasson. ŐRÜLET!

Alcanis Ivennil 2011.03.27. 23:26:06

Hát bezony. Én kemény sportot űzök és rendszerint nagyon éhes vagyok, úgyhogy ki van adva: a kaja, az valami jó laktató, lehetőleg hús vagy főzelék, sok kenyérrel, az édestészta maximum gulyás vagy halázslé után, desszertnek jó.

Ha meg könnyű kaját akarok, akkor elmegyek a fixáras ázsiaiba, és benyomok egy csomó szusit. Nem ám nyolc darab szépen elrendezett izékét kis tálkán, csipetnyi garival, hanem normálisan megrakott lapostányért, úgy háromszor. És én csak egy vékony, kicsi nő vagyok!

Grószfater tudta, hogy köll a kalória, ha bírni akarja a melót.

Péntek Esti Bankrabló 2011.03.28. 03:32:09

Bandikám le a kalappal, különösen a Nagyfater előtt! Bezony, köllenének ma is ilyen ëmbörök. Ezek még tudják, mi a háború, az éhezés, a maiak meg...

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2011.03.28. 09:39:16

@Alcanis Ivennil: pontosan, meg hát ők még dolgoztak, nem az excelgyárban mítingeztek naphosszat.

@Péntek Esti Bankrabló: szívemből beszélsz. Egy szem diót kaptak karácsonyra, mégis megkönnyezték, ma meg csak a Playstation meg az internet kell nekik, és annak is csak 10 percig örülnek.

Viner Spicli 2011.03.28. 12:12:14

és ez így van... ;)))
ezeket egyék csak a divatmajmocskák.

Nekünk marad Cica mama, meg a Pléhcsárda...

lifeofmyown 2011.03.28. 12:22:22

Mindenkinek földműves/melós kolbászfan ősei vannak?

Hurri Kán 2011.03.28. 12:55:55

@Atlétás Bandi:
Pfejjjj.. :)))

A magyaros teki mintájára kéne egy "klasszik" szendvicsbárt is nyitni, méterre kapható kolbásszal, hagymával, stb. Csomagolás szigorúan újságpapírba :)))

bekbórd! 2011.03.28. 13:17:57

Há' meg a csibének nem csak mellehúsa van ám, ahogy ezek máma hiszik. Miután elvágtuk a nyakát, a vér ment a hagymás zsírba, mi kell ennél jobb reggeli?

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2011.03.28. 13:31:22

@bekbórd: eleve mikor evett az ember csirkét, érted. Vagy a csirke volt a beteg vagy az ember! Nem ám RÁNTOTTHUS minden nap!

@gyvy: ki van gondolva szépen az EastSee hálózat, barátom! Halászlé To Go, Keszeg paprikás lisztben menü, Ecetes ponty Super Size.

@lifeofmyown: klasszikus értékek

2011.03.28. 16:31:07

@Atlétás Bandi:

"Halászlé To Go" - gondolom, itt ilyen juppis, sétálós kávés megoldást kell elképzelni, fedeles műanyag pohár, szívószál, a MacBook meg a HVG-különszám mellett az asztalon...

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2011.03.28. 16:46:16

@tff: pontosSan, 450-ért extra adag halTEJ

Péntek Esti Bankrabló 2011.03.28. 18:37:44

@Atlétás Bandi: És ehhez szívják az előre gyártott, bedobozolt, füstszűrős, ízesített cigit, phöjj!

Boglarka 2011.03.29. 10:56:08

És következetesen az ilyen szentbeszédekben a régi öregek mindig kolbászt ettek szalonnával, meg a végén ráköptek a késre, nem cilittel pucolták.
Nem is tudom, hogy a krumplipaprikásra, meg a pusztai halászlére - köménymagos levesre ki emlékszik egyáltalán? Mert az asztalra mondjuk általában hetente egyszer került hús.

2011.03.29. 19:17:44

@Atlétás Bandi:

A halleves "Dupla McCsíp" változata meg jóféle macskapöcse paprikával megbolondítva, "Khííhh-háááhh-húúúhhh! Passzol egy zsebkendőt, Bandi bá?" Csak az vígasztalhat, hogy kifele jövet se lesz jobb. :)

@Boglarka:
Krumplipaprikás! Már a neve hallatán is érzi az ember a paprikás gőzt, meg hallja a fazék rotyogását! Meg pirított hagymás-paprikás, zsíros krumplipüre! Hol volt akkor még a rizsa kirántotthússal, meg ilyen cípősz-nemcípősz menüvel, ami délelőtt még az ereszen vernyákolt!

Hurri Kán 2011.03.29. 19:21:16

Szezonális ételek is kellenének. Télire pl. speciális fatness-menü, ami gondoskodik a hideg évszakban szükséges fokozott zsírbevitelről.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.02.08. 07:27:49

így vót szószerint annak idején, de kár hogy már nem frissű a blog

Valkür 2012.12.12. 15:36:04

"De nem panaszkodtunk sose." Persze...

RaV3N 2013.07.08. 16:27:22

Jaj, jaj. Ez a rengeteg túlzás, te jó ég.
No, aztán ha fejlődik a tudomány, akkor mi van?
Mert hogy a táplálkozástudomány is egy tudomány...
Azokban a "régi szép időkben" a testépítőket fújoltátok? Az a réteg akkor is rendelkezett ilyen ismeretekkel. Nem a fitnessről van itt szó, meg a média agymosásáról, hanem a tényleges tudásról.
És ha azzal védekeznétek, hogy szigorúan a norbiupdate és társairól van szó, hát elárulom, hogy hülye, naív, befolyásolható, hiszékeny emberek mindig is léteztek és létezni is fognak.
süti beállítások módosítása